Nieuwe camera

Hoewel de TG6 een goede camera is, stootte ik toch meer en meer op de beperkingen van het toestel. Het feit dat je de sluitertijd niet zelf kan aanpassen, begon me meer en meer te storen. Toch is het fijn fotograferen met de TG6. De macro en microscoopmodus is echt wel heel goed. Maar ik wou iets nieuws, en liefst een upgrade van de TG6. Ik kwam al snel uit bij 2 camera’s: ofwel een tweedehandse OMD-EM5 Mark II met 2 lenzen en Nauticam-behuizing, ofwel de nieuwe OMD-EM5 Mark III met 2 lenzen en met de nieuwe AOI behuizing. Nachten heb ik ervan wakker gelegen, maar uiteindelijk ging mijn keuze naar….


….de nieuwe OMD met AOI behuizing. Ik heb heel wat zaken afgewogen, maar het feit dat dit een nieuw model was waar ik zeker minstens 5 jaar plezier van zal hebben, heeft me uiteindelijk toch over de streep getrokken. De 60 mm en 12-45 mm lens kocht ik er bij, want die had ik niet. De diopters laat ik nog even voor wat ze zijn. Eerst nog oefenen met deze set. 
Bij het monteren van het huis en de camera werd het me direct duidelijk: dit is onderwaterfotografie next level. Zorgzaam en voorzichtig omspringen met het materiaal is zeker nodig. Waar ik vroeger gewoon de TG6 in het huis stak en klaar was, moeten er nu nog vele meer handelingen gebeuren. En ik mag niets over het hoofd zien. Bij mijn vierde duik met het toestel vergat ik om de afsluiting van de vacuümingang terug te plaatsen. Ik sprong in het ijskoude water en merkte dan - als ik al in het water zat! - dat ik vergeten was om het dopje er op te draaien. Vlug terug het water uit, het dopje en een handdoek halen om het er terug op te draaien. Gelukkig was er niets ingelopen, want dit zou maar zuur geweest zijn. 

Een uitgebreide review van het toestel volgt nog. Maar ik ben aangenaam verrast van de eerste resultaten. Hieronder een aantal foto’s. Aangezien we nog steeds de grenzen niet over mogen, zijn al deze foto’s genomen in de put van Ekeren. Op zich wel fijn om in zoetwater wat te oefenen, maar ik kan eigenlijk niet wachten om terug naar Zeeland te gaan en daar met deze nieuwe camera onder water te gaan. 

Using Format